Massage na de zwangerschap

Herstellen na de zwangerschap

Verandering en emoties

Na de geboorte van de baby zijn de meeste vrouwen extra gevoelig, zowel voor geluk als neerslachtigheid. De meest gewone zaken kunnen een extra gloed hebben en tegelijkertijd kunnen de kleinste gebeurtenissen je uit evenwicht brengen. Je moet wennen aan de nieuwe rol in je leven. Je bent opeens 24 uur per dag verantwoordelijk voor het welzijn van een kind. Dat kan maken dat je soms overal aan twijfelt en je afvraagt of je het wel goed doet. Je vergeet bijna nog aan je eigen behoeften toe te komen.

Jouw lichaam

Een kindje verzorgen vraagt veel van je lichaam. Je tilt en draagt veel. Een slechte zithouding tijdens de borstvoeding en zwaardere borsten kunnen gespannen nek- en rugspieren geven.

Herstel

Een Herstelmassage zorgt ervoor dat je pezen en spieren die extra inspanning tijdens en na de bevalling hebben geleverd weer worden los gemasseerd . De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de afvalstoffen worden versneld afgevoerd, waardoor voedingsstoffen diep in het weefsel kunnen doordringen. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. Door even stil te staan bij alle veranderingen in je lichaam word je je hiervan bewuster. Een massage na je bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger herstelt.